ADAM

ADAM geeft u snel inzicht in uw KPI’s, zonder IT-interventie

Wilt u meer controle op uw operationele drivers en andere KPI’s? Dan is ADAM voor u de perfecte oplossing.

Cebiq heeft ADAM in-house ontwikkeld als waardevolle toevoeging op uw SAP BW-systeem (vanaf versie 7.0). Met ADAM kunnen geautoriseerde gebruikers zelf online stamgegevens en transactiegegevens invoeren, wijzigen en verrijken (ook via Excel), waarna een rapportage slechts een muisklik vraagt. Uw voordeel? ADAM bespaart u zeker 20% van uw tijd en kosten en ontlast uw IT-afdeling aanzienlijk.

Lees hieronder de veelgestelde vragen rondom ADAM.

FAQ – Algemeen Functioneel

Wat is het verschil tussen ADAM en SAP BW Integrated Planning?

De basis functionaliteit van ADAM heeft betrekking op het centraal én snel aanbieden van een oplossing om transactie‐ en stamgegevens te kunnen verrijken. Dit voor zowel nieuwe als bestaande gegevens. SAP BW‐IP kan geen stamgegevens verwerken.

ADAM kosten model?

Voor de installatie worden initiële kosten berekend afhankelijk van systeemlandschap. Daarnaast is er een jaarlijkse fee afhankelijk van het support model en het aantal gebruikte toepassingen binnen ADAM.

Hoe zit het met training/instructie?

De training en instructie is standaard onderdeel van de installatie van ADAM. De betreffende ‘key’‐ user wordt getraind in het onderhouden en creëren van een ADAM toepassing; de eerste ADAM toepassing voor zowel transactie‐ als stamgegevens is hier onderdeel van. De documentatie wordt meegeleverd.

Hoe zit het met support?

Cebiq beschikt over een eigen helpdesk en supportafdeling. Afhankelijk van de behoefte van de klant wordt een SLA support model afgesproken en wordt de klant aangesloten op deze helpdesk.

FAQ – Techniek

Vanaf welke SAP BW versie?

ADAM is beschikbaar vanaf SAP BW versie 7.0 en maakt standaard gebruik van de ‘ABAP‐stack’. De ‘Java-stack’ is aanbevolen voor een verbeterde interface voor de eindgebruiker bij het verrijken van de gegevens. ADAM volgt de SAP support release strategie.

Installatie van ADAM

ADAM wordt als ‘Add‐On’ in het SAP BW systeem geïnstalleerd door Cebiq ‘On Site’ in maximaal drie dagen. Via het transport mechanisme wordt ADAM verder uitgerold in het betreffende OTAP BW landschap.

Van welke standaard SAP techniek wordt er gebruik gemaakt?

De kern van ADAM is gebaseerd op SAP Personal Object Work List (POWL). De Applicatie laag van ADAM is gebaseerd op ABAP code. Webdynpro wordt gebruikt voor de User Interface.

ADAM Customizing?

Met de ADAM Wizard kun je de standaard functionaliteit van ADAM inzetten en configureren. Voor het toevoegen van extra business logica of functionaliteit kan een zogenaamd ADAM Applicatie Model worden gecreëerd.